Stavanger konserthus

Et konserthus av internasjonal standard. Stavanger konserthus er en musikalsk arena i toppklasse. Konserthuset er tegnet, planlagt og bygget for å romme et komplett spekter av musikalske sjangrer, scenekunst og andre kunstuttrykk. Det er et hus for alle og er juvelen i Bjergsted kulturpark.

Konserthuset har to skreddersydde saler – en for akustisk musikk og en flerbrukssal for forsterket musikk og andre forestillinger. Flerbrukssalen Zetlitz er Norges fremste arena for pop, rock og musikkteater. Fleksibiliteten er unik – både sal, scene og akustikk kan endres raskt. Salen kan ta opptil 1900 publikummere – og det kan uten problem arrangeres rockekonsert her samtidig som en strykekvartett spiller i den akustiske salen.

Den akustiske salen Fartein Valen er storslått med 1500 sitteplasser og akustikk av internasjonal toppklasse. Konserthuset er hjem for Stavanger Symfoniorkester, og vil kunne friste dirigenter, solister og andre orkestre i toppklasse.

Et bygg for mer enn musikk

Stavanger konserthus handler først og fremst om musikk. Men bygget, 27 meter høyt og 91 meter langt, inviterer til bruk langt utover møter mellom artister og publikum. Og det skal være naturlig å stikke innom – når som helst.

På samme måte som uteamfiet og parken for øvrig, vil også bygget invitere til flittig bruk, uavhengig av arrangementer. Glassfoajéen bortimot opphever grensene mellom inne og ute; du har panoramautsikt både over sjøen og mot fjellene i øst.

Foajeen inneholder restauranten Spiseriet, og serveringstilbudene gjenspeiler det mangfoldet som ellers preger Bjergsted kulturpark. Stikk innom for en rask lunsj, eller unn deg en helaften med konsert og et restaurantbesøk. Kurs- og konferansearrangører kan få servert middag til et stort antall deltakere, og benytte seg av både bar og VIP-rom.

Mer informasjon finner du på www.stavanger-konserthus.no« Stavanger Bluesclub Stavanger Symfoniorkester »