Kammermusikkfestivalen

Kammermusikkfestivalen i Stavanger, eller ICMF – International Chamber Music Festival, formidler klassiske perler og samtidsmusikk i kammerformat i tradisjonelle konsertlokaler og på nye arenaer med artister i verdensklasse.

Kammermusikkfestivalen
På festivalen presenteres internasjonale toppartister fra inn- og utland i ulike konstellasjoner. Noen av artistene kjenner hverandre fra før, noen møtes og spiller sammen for første gang. Hver konsert framstår dermed som en premiere, og i de fleste tilfeller faktisk verdenspremiere!

Kammermusikkfestivalen er en årlig festival som holdes  i løpet av en hektisk augustuke. Over 100 ivrige, kunnskapsrike og entusiastiske frivillige (kammertjenere) bidrar med billettsalg, transport, bevertning, scenerigging og andre nødvendige oppgaver.

De kunstneriske lederne for festivalen, klarinettisten Martin Fröst og pianisten Christian Ihle Hadland, plukker artister fra absolutte toppnivå og setter sammen et spennende program som gjerne strekker seg fra barokk til samtidsmusikk. Og du kan i flere tilfeller oppleve hele spennet i en og samme konsert!
Mer info: www.icmf.no

OPUS – konsertserie
I tillegg arrangerer Kammermusikkfestivalen konserter ellers i året i vår konsertserie OPUS. Her kan du igjen oppleve noen av artistene som har gjestet festivalen tidligere. Blant artistene som har spilt finner vi fiolinisten Henning Kraggerud, oboisten Alexei Ogrintchouk, Apollon Musagete Quartet, pianisten Christian Ihle Hadland og cellisten Truls Mørk. Flere spennende artister finner du på programmet i tiden framover.
Mer info: www.opusstavanger.no

Playing for Gold! Mesterklasser
Et ekstra tilbud til musikkstudenter er våre mesterklasser med noen av festivalartistene. International Summer Academy – ISA, også kalt Playing for Gold!, arrangeres parallelt med Kammermusikkfestivalen og gir musikkstudenter, og andre interesserte, tilgang til mesterklasser med internasjonale toppartister og pedagoger.
Mer info: www.playingforgold.no

Du finner oss også på Facebook:
Kammermusikkfestivalen
– OPUS
Playing for Gold!« Stavanger Bluesclub Stavanger Symfoniorkester »