Konsert – Stavanger studentsangforening

Tid: 14:15

Sted: Stavanger konserthus foaje, 3. etasje

Medvirkende: Stavanger studentsangforening, dirigent Åsta Sirnes

PROGRAM

Ve no velkomne med æra, trad/musikk: Geirr Tveitt/arr: Håkon Berge
Amen Jesus han skal råde, trad. melodi fra Rennebu//arr Henning Sommerro/tekst: H.A. Brorson
Brudemarsj fra Stavanger, musikk og arr: Thomas Tostrup, tekst: Thomas Tostrup&Åsta Sirnes
En reell Halling, trad halling fra Elverum og Guilderoy reel/arr: Håvard Gravdal (for Pust)
Ta na solbici, Musikk: Samo Vovk/tekst: S. Vovk og B. Grahor

Stavanger Studentsangforening, også kalt SSS, er med sine 60 aktive medlemmer, et av regionens største blandakor. Vi holder egne konserter, og tar også oppdrag. Vi har blant annet opptrådt med kjente artister som Morten Abel, Beharie, Lissie, og vi har samarbeidet med Helga Guren, Anders Brunvær Hauge, Eva Bjerga Haugen og Morten Askildsen på våre egne konserter. I tillegg har vi opptrådt på Human Etisk forbunds konfirmasjonsseremonier, og vi tar også  oppdrag på julebord, avslutninger, disputas, jul i byen og lignende.

Vi er også Stavanger Universitets offisielle representasjonskor, noe som gjenspeiles i aktiviteten vår. Hvert år er vi med på semesteråpning for å ønske de nye studentene velkommen, og vi rekrutterer brorparten av våre medlemmer fra de som studerer ved UiS. Vi samarbeider også med UiS på deres julekonsert som avholdes i St. Petri kirke hvert år.

Vi tilhører også en gruppering av akademiske kor, som har en del felles tradisjoner og sanger. Vi prioriterer å delta på Akademisk Kortreff og Nordic Student Singer Summit, som begge arrangeres hvert tredje år. SSS har hatt også gleden av å være arrangør av begge disse treffene ved en anledning, noe vi er uhyre stolte av. Fellesskapet mellom de akademiske korene er noe av det som gjør det helt unikt å være med i SSS.

Musikken vi synger varierer fra klassiske requiem til rene improvisasjonsstykker, pop, folketoner, afrikanske rytmer og julesanger. Koret har siden oppstarten i 1993 hatt en enorm musikalsk utvikling, og er stolte av å i dag kunne levere et produkt som er preget av høy kvalitet og profesjonalitet. 

Vi tilstreber å være en fantastisk og uforglemmelig opplevelse for både medlemmer og publikummere, og tilbakemeldingen vi får bekrefter at vi lykkes godt med dette!