Konsert med Bjergsted symfoniorkester BSO

Sted: Stavanger konserthus, Kuppelhallen

Tid: 12:15

Varighet: 35 minutter

Medvirkende: BSO, dirigent Bastien Ricquebourg

Bjergsted Symfoniorkester, BSO, er byens eneste orkestertilbud for klassiske amatørmusikere. Orkesteret ble etablert i 1980 etter initiativ fra byens kultursjef og har levd under navnet Stavanger Amatørsymfoniorkester inntil 2022, da årsmøtet vedtok å endre navnet. Orkesteret har de siste årene satset mye på profesjonelle dirigenter og instruktører og hatt ambisiøse konsertprogrammer som et ledd i sin utvikling. To konserter de siste årene er lagt til Fartein Valen i Konserthuset. Alt dette har bidratt til å trekke flere nye medlemmer til BSO, som i dag teller over 40 musikere. 

Orkesteret holder normalt 4-5 konserter hvert år i Stavanger og omegn. BSO har også gitt konserter i Ungarn, Østerrike og Tyskland. Orkesteret utvider stadig sitt repertoar og har de siste årene hatt symfonier bl.a. av Svendsen, Brahms, Mendelssohn, Schubert, Beethoven og Haydn på programmet. På listene finnes også solo-konserter av Sjostakovitsj, Tsjaikovskij, Mozart m.fl., latin-amerikansk dansemusikk, kormusikk og populære stykker for nyttårskonserter. 

BSO er en god eksponent for samarbeidet i Bjergsted og for Bjergstedvisjonen. Selv om BSO er en del av byens fritidsmusikkliv, har orkesteret i alle år hatt tette bånd til profesjonelle musikere i SSO. De har vært brukt både som dirigenter, instruktører, solister og innleide støttespillere. Orkesteret samarbeider med lokale kor, har hatt talentfulle ungdommer fra kulturskolen som solister og har på eget initiativ engasjert dirigentstudenter fra UiS til konsertoppdrag. BSO har engasjert en profesjonell dirigent, Bastien Ricquebourg, som fast kunstnerisk leder, og orkesteret er i vekst, både i kvalitet og kvantitet. BSO mottar økonomisk støtte fra Stavanger kommune.

På Bjergsted-festen spiller Bjergsted Symfoniorkester (BSO) et utdrag fra en dansekonsert som orkesteret inviterte til i fjor på disse tider. Da kom publikum ut på dansegulvet og storkoste seg i samba, mambo og wienervals. I dag er dansemusikken i latino-stil supplert med en slager fra 1940-tallet, Autumn Leaves, opprinnelig en fransk sang, der Yves Montands plate-versjon ble solgt i hele 5 mill. eksemplarer på fem år.

PROGRAM:

Tico tico                           av Zequinha Abreu og Aloysio Oliveira:       (arr. Cliff Colnot)

Danzon nr 2 (utdrag)   av Arturo Marquéz 

Autumn Leaves          av Johnny Mercer, Jaques Prevert og Joseph Kosma. (arr.: Alfred Reed)

Huapango                       av Joeé Pablo Moncayo

Potpurri «Pérez Prado»        (Orkestrering: E. Touissant)